Održana uvodna konferencija projekta „Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ“

Osječki športski savez gluhih, u petak je, 17. svibnja, održao uvodnu konferenciju projekta „Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ“, UP.02.2.2.09.0008. Konferencija je održana u prostoru Saveza u Osijeku. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici javnih institucija (CZSS, Grad Osijek, Županija Osječko-baranjska, HZZ, itd.), predstavnici suradničkih organizacija civilnog društva i medijskih kuća, te korisnici kojima su predstavljene sve pojedinosti i prednosti ovoga projekta. Prestavili su ih Ljiljana Brkić, predsjednica Osječkog športskog saveza guhih; Josip Brozović kao vanjski upravitelj projekta, Dragana Panić, koordinatorica projekta, te Nikolina Jureković, voditeljica promocije projekta.

„Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ“, UP.02.2.2.09.0008, je projekt odobren kroz natječaj Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 704.512,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Cilj projekta je osigurati komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba na području Osječko-baranjske županije kako bi došlo do veće socijalne uključenosti i podizanja kvalitete života osoba oštećena sluha, a samim time i do njihove veće aktivacije u društvenim i športskim aktivnostima.

Smatramo da će predloženi projekt u velikoj mjeri pridonijeti borbi protiv socijalne isključenosti osoba oštećena sluha na našem području i poslužiti kao primjer kako prilagoditi i razvijati socijalne usluga prema specifičnim potrebama osoba s invaliditetom. Sigurni smo kako ćemo ovim projektom podići kvalitetu života osoba s oštećenim sluhom na području naše županije i kako će se provedba ovog projekta pokazati uspješnom i korisnom!