Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ – priča o korisnicima

Osječki športski savez gluhih od ožujka provodi projekt “Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ”. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 15 korisnika. Danas vam donosimo priču o jednom od njih.

Hrvoje Mihaljević je iz Josipovca, osječkog prigradskog naselja. Član je OŠSG više od 20 godina. U savezu rekreativno trenira pikado i viseće kuglanje. Zaposlen je u Elektromodulu već 9 godina kao kontrolor naplate parkinga. U slobodno vrijeme voli pratiti sportska natjecanja, igrati šah i boraviti u prirodi.

Usluga tumača/prevoditelja znakovnog jezika značajno mu podiže kvalitetu svakodnevnog života i omogućuje nadilaženje komunikacijskih barijera s kojima se dosad susretao.

Podsjetimo, ovaj projekt je odobren u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 704.512,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100%.