Započela provedba projekta “Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ”

Osječki športski savez gluhih je 14. ožujka 2019. započeo provedbu projekta “Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ”. Projekt je odobren u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.


Cilj projekta je osigurati komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba na području Osječko-baranjske županije kako bi došlo do veće socijalne uključenosti i podizanja kvalitete života osoba oštećena sluha, a samim time i do njihove veće aktivacije u društvenim i športskim aktivnostima.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 704.512,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100%.


Smatramo da će predloženi projekt u velikoj mjeri pridonijeti borbi protiv socijalne isključenosti osoba oštećena sluha na našem području i poslužiti kao primjer kako prilagoditi i razvijati socijalne usluga prema specifičnim potrebama osoba s invaliditetom. Kroz projekt će se pružiti usluga komunikacijskog posrednika za 15 osoba oštećena sluha kroz dvije godine, zaposliti komunikacijski posrednik i tako osigurati proširenje dostupnosti usluge na nove korisnike.


Sigurni smo kako ćemo ovim projektom podići kvalitetu života osoba s oštećenim sluhom na području naše županije i kako će se provedba ovog projekta pokazati uspješnom i korisnom!