“Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ” – 24 mjeseca provedbe projekta

Osječki športski savez gluhih je 14. ožujka 2019. započeo provedbu projekta “Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ”. Projekt je odobren u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ovaj smo mjesec navršili 24 mjeseca provedbe našeg projekta i on se polako bliži svom kraju.

Cilj projekta, koji smo uspješno postigli, bio je osigurati komunikacijskog posrednika za 15 gluhih osoba na području Osječko-baranjske županije kako bi došlo do veće socijalne uključenosti i podizanja kvalitete života osoba oštećena sluha, a samim time i do njihove veće aktivacije u društvenim i športskim aktivnostima. Kontinuirano vrednovanje provedbe koje je provodio projektni tim pokazalo je kako smo u postizanju cilja bili uspješni, te kako su naši krajnji korisnici bili iznimno zadovoljni uslugom tumačenja i prevođenja koju im je pružila naša tumačica Andrea.

Protekla je godina, u kontekstu pandemije bila vrlo izazovna za naš projektni tim i krajnje korisnike. U toj je situaciji usluga koju pružamo kroz projekt bila od životno važnog značaja, jer je korisnicima_icama omogućeno tumačenje / prevođenje u svim uvjetima, pa čak i online putem kroz video pozive i e-mail. Svi su se zaposlenici projekta, i cijeli projektni tim, trudili olakšati novonastale uvjete našim korisnicima_icama kako bi nadišli sve prepreke koje su im se pojavile na putu.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 704.512,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100%.