TUMAČ / PREVODITELJ ZA OSOBE OŠTEĆENA SLUHA OBŽ – UPOZNAJTE NOVOG KOORDINATORA

Osječki športski savez gluhih od ožujka provodi projekt “Tumač / prevoditelj za osobe oštećena sluha OBŽ”. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 15 korisnika. Danas vam donosimo priču o Borisu Uzurov, koordinatoru našeg projekta.

Boris Uzurov (24) rođen je u Osijeku 4. prosinca 1995. godine. Nakon završene Ekonomske i upravne škole Osijek upisuje se na Ekonomski fakultet u Osijeku gdje stječe zvanje magistra ekonomije (2019.) na sveučilišnom studiju Ekonomska politika i regionalni razvitak. Tokom studiranja radio je razne studentske poslove i skupljao iskustva od kojih Boris posebno ističe sudjelovanje u Work&travel programu u kojem je 3 mjeseca boravio u Americi. Boris je zaposlenik Saveza, odnosno koordinator projekta Tumač/prevoditelj postao 1. srpnj nakon što je prethodno 2 mjeseca volontirao u Savezu.

O projektu, njegovoj provedbi i radu na istom ima samo pozitivne dojmove i riječi hvale. Smatra ga kvalitetno osmišljenim i vrlo korisnim, posebno jer je riječ o projektu putem kojeg se pruža komunikacijska podrška osobama oštećena sluha, koja im u velikoj mjeri olakšava izvršavanje svakodnevnih obveza koje komunikacijska barijera čini otežanim.

U slobodno vrijeme Boris pohađa školu stranih jezika gdje uči njemački jezik. Također, Boris se u slobodno vrijeme aktivno bavi sportom kroz treniranje u nogometnom klubu i fitness. U razgovoru sa Borisom rekao nam je kako planira upisati HNS-ovu trenersku akademiju za nogometnog trenera te da radi na pripremi i prijavi novog europskog projekta za Osječki športski savez gluhih.

Za kraj poručuje: “Ovim putem htio bi pozdraviti sve naše korisnike te im poručiti kako nas mogu posjetiti u našem uredu i obratiti nam se s bilo kojom vrstom problema, a mi smo tu njima na usluzi da im pomognemo i olakšamo.”

Podsjetimo, ovaj projekt je odobren u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 704.512,00 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100%.